Pleidooi voor een genereus Europa / Wilbert Lambrechts

Artikel 61 van 117
€ 14,15

Pleidooi voor een genereus Europa

Auteur: Wilbert Lambrechts

Dit boek bevat de geschreven neerslag van drie voordrachten van Wilbert Lambrechts en één voordracht van Hans Peter van Manen.

De eerste voordracht werd gehouden in oktober 2018 in Basel en verscheen eerder in het boekje Volkerenbevrijding door mensen-bevrijding (Via Libra, 2018). Omwille van het thema, maar ook omdat het genoemde boekje al lange tijd is uitverkocht, wordt deze voordracht hier hernomen. De voordracht is gebaseerd op een grondige studie van de Memoranda van Rudolf Steiner uit 1917 (zie Lichtbaken 1917-2017, Via Libra, 2017).

De tweede voordracht werd gehouden in augustus 2023 in Londen, ter gelegenheid van de laatste Soul of Europe-conferentie. De auteur spreek hier over het wezen Europa. De derde voordracht hield Wilbert Lambrechts op 10 november 2023 in Den Haag, tijdens de viering van 100 jaar Antroposofische Vereniging in Nederland.

Hoewel ze met een verschil van vijf jaren ontstaan zijn, bestaat er toch een innerlijke samenhang. Tussen 2018 en 2023 gebeurden verrassende, opzienbarende dingen in Europa (en de wereld): de Brexit, de coronapandemie, de oorlog in Oekraïne, groeiende onrust over het klimaat, de verschrikkelijke vluchtelingencrisis. Bij het verschijnen van dit boek kunnen we daar nu nog de Hamas-aanslagen in Israël en de oorlog van Israël tegen Hamas aan toevoegen. Deze gebeurtenissen komen alleen terzijde en onrechtstreeks in dit boek ter sprake, maar daardoor misschien des te prangender. Tezelfdertijd groeiden in Europa overal de zogenaamde populistische nationalismen die het samen-leven in Europa toenemend onder druk zetten en die tot grote verdeeldheid hebben geleid. Europa, als gemeenschapsvormende kracht, maakt in deze turbulente crisistijden helaas weinig indruk, alsof er gebrek aan inspiratie is voor metamorfose en wedergeboorte. Dit boek wil nu juist wél inspiratie bieden, niet alleen voor metamorfose en wedergeboorte, maar ook voor vrede en broederschap.

Ter aanvulling is in het boek ook een voordracht opgenomen die Hans Peter Van Manen in december 1980 in Nieuwpoort heeft gehouden, met als titel Het Europese lot van België in het licht van de Antroposofie.

ISBN: 978 90 77611 45 6

 

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel