Een lappenpop voor elke leeftijd.

Voor alle leeftijden is het fijn om met poppen en popjes te spelen van goede materialen en met liefde en aandacht gemaakt.
Net als bij de kinderen zelf, zit er in de popjes die we op de plank hebben zitten, ook een ontwikkeling.

Een baby'tje is zich voornamelijk bewust van de tastzintuigen en neemt de omgeving maar heel weinig waar.
Warmte is voor een baby heel belangrijk, vandaar dat de allereerste popjes van flanel,badstof of velours gemaakt worden. Deze voelen lekker aan, ruiken goed en kunnen ook een eigen geur krijgen.
Het popje zelf is niet meer dan een lapje met een rond bolletje en een mutsje. Geen details, dat neemt een baby helemaal niet waar.

Bij het zakpopje zijn er al meer details, er is een ogenlijn omdat het boxkind,waar dit popje voor bedoeld is, al kijkt en zijn/haar verzorgers herkent. Het heeft nog geen beentjes omdat het kindje zich nog niet bewust is van beentjes.
Ook dit popje is vaak van velours of badstof dat lekker zacht voelt en goed beet te pakken is. Haartjes zijn vaak in warme, stralende kleurtjes en er zitten mutsjes op de hoofdjes met lange punten die ook lekker vasthouden.

Het knuffelpopje voor de peuter heeft beentjes, het kindje wordt zich bewust van de benen en gaat lopen, rennen, klauteren. Het kindje moet lekker kunnen sjouwen met het popje vandaar dat het nog niet al te stevig is opgevuld. Het heeft al wel een duidelijke gezichtje.
Dit popje is vaak in een kleur met een mutsje en stekelige haartjes geven er iets ondeugends aan.

In de peuter/kleuter leeftijd komt de fantasie en de nabootsing op gang. De popjes voor deze leeftijd lijken dan al steeds meer op het kindje. Ze zijn steviger opgevuld, hebben iets van een jasje of kieltje dat aan en uit kan, maar nog steeds een weinig expressief gezicht. Dat laten we aan het kind over die er zelf zijn eigen verdriet, boosheid of vrolijkheid op kan projecteren.

Voor het schoolgaande kind is er dan de ledematen pop.
Deze pop heeft beweegbare armen en benen en kan hetzelfde doen als het kind, aangekleed, uitgekleed, neergezet en neergelegd, kortom het kind dat zich bewust wordt van lijf en ledematen.
Deze poppen zijn er vaak in jongens en meisjes uitvoering, met vlechten, staartjes of kort stekeltjes haar en voorzien van leuke kleertjes.

Al onze popjes en poppen zijn van natuurlijke materialen en worden met liefde en aandacht gemaakt door vrouwen die heel verschillend zijn en dat is te zien aan de poppen en popjes.

In de winkel verkopen we ook een aantal materialen om zelf een poppenkind te maken en hebben we verschillende goede boeken die je daarbij kunnen helpen.

Sorteer op

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel