April 2021

 

Actueel:
Vanaf aanstaande woensdag 28 april hoeft u GEEN afspraak meer te maken om te kunnen winkelen! We zijn heel blij dat dit 'gedoe' weer achter ons ligt. Er zal wel een maximaal aantal klanten gehanteerd worden maar iedereen kan weer vrij naar binnen lopen! Graag tot binnenkort... En de webwinkel blijft natuurlijk dag en nacht geopend!

Voorjaar

In hoge populieren werd
het vroeger voorjaar daar
dan in het riet, van winter
nog ritselend in april.

Wat was ik er nog jong,
met alle reden tot tevredenheid,
geluk zelfs om maar iets te noemen.

En achteraf waren de dotterbloemen
er botergeel en doodgaan
smelten in de zon. Het werd
zo dunkt me nergens voorjaar later

als nu in mijn verbeelding in
die tuin van toen. Ik ruik het water,
het gras, voel groen.

C.O. Jellema

 

Boeken nieuws    nieuws    nieuws    nieuws    nieuws ......

 

HUMUS VOOR DE MENSHEID

Wat een mooi boek, eerbetoon, schat aan verzamelde verhalen voor, en door Derk Klein Bramel. Twee jaar geleden overleden en zo levend in herinnering. Fijn dat dit boek er is!

Neem hier een kijkje voor de presentatie van het boek afgelopen 4 april:

https://www.youtube.com/watch?v=Snjkeq8YFlY

 

Het boek is een van de mooiste uitvindingen ter wereld. Met een boek kunnen woorden door tijd en ruimte reizen, en kunnen we kennis opdoen over wat zich bijvoorbeeld wel dertig eeuwen geleden heeft afgespeeld.Irene Vallejo neemt de lezer mee op reis door het leven van dit fascinerende gebruiksvoorwerp.

Papyrus is een ongelooflijk avontuur met in de hoofdrol duizenden mensen die door de eeuwen heen het voortbestaan van het boek hebben gewaarborgd: verhalenvertellers, kopiisten, illustratoren, vertalers, straatverkopers, leraren, spionnen, rebellen, nonnen, slaven, avonturiers en.... boekverkopers.

 

 

Ita Wegman heeft in nauwe samenwerking met Rudolf Steiner een eerste aanzet gegeven voor de ritmische massage, haar grondvormen en op welke gebieden zij werkzaam kan zijn. Margarethe Hauschka heeft deze massage verder ontwikkeld en uitgewerkt. In dit boek, dat oorspronkelijk in 1972 in het Duits verscheen, beschrijft zij de ritmische massage als behandelvorm. In haar beschrijving neemt zij de lezer op beeldende wijze mee in de werkingen van het bovenzinnelijke in de mens en hoe deze in de ritmische massage ingezet kunnen worden.

 

30 mei verschijnt ‘Heel’, het vierde boek van Joris Vincken. We vieren dat feestelijk in Zutphen. Natuurlijk is er die dag ruimte voor vragen, spreekt Joris over het boek en speelt hij piano.

We zijn wonderlijke wezens, de enige soort op aarde die zichzelf pas goed genoeg vindt als de helft van onszelf niet meer bestaat. Pas als ik incompleet ben, ben ik compleet!

Dit boek is voor spirituele mensen die spiritualiteit in een nieuw licht (of donker) durven zien, voor non-dualisten die niet van dualiteit schrikken, voor optimisten die ook wel eens de pest in hebben, voor geliefden die soms haten. Kortom een boek voor mensen.

Dit boek is v.a. 30 mei in de Boekerij te koop. Andere boeken van Joris Vincken vindt u hier.

 

Kinderboeken

Een nieuwe Gijsbert is uit ! Met een bewoner als Gijsbert in je tuin is het nooit saai. De ene dag maakt hij bonje met de kat, de andere dag krijgt hij te maken met een wild geworden zwerm bijen. Om nog maar te zwijgen van die keer dat Gijsbert van de frambozenjam snoepte en vervolgens een spoor van rode plakkerige voetsporten achter zich liet. Tijdelijk de eerste Gijsbert voor maar € 12,50 !

En nog een mooie serie met een nieuw deel:

 

 

 

 

Kruiden
Van Tanja Hilgers, kruidenvakvrouw en illustrator uit de Achterhoek hebben we prachtig geillustreerde kruidenboekjes, en mapjes met kaarten om te versturen.
De wildpluk postkaarten en boekjes zijn door Tanja Hilgers geïllustreerd en geschreven en gebaseerd op 12 jaar ervaring met kruidenwandelingen en wildplukken. De postkaarten zijn op de meest duurzaam mogelijke manier gedrukt - met bio-inkt op papier van landbouwafval.  
 

 

Naast allerlei poesiealbums en vriendenboeken (zie een aantal hiernaast) hebben we ook de aloude poesieplaatjes in de winkel.
 

 

Er komen nieuwe notitieboeken binnen van Peter Pauper Press:

 

Speelgoed

Onze poppencollectie is weer aangevuld met de liefste poppen in allerlei varianten: lijs- en ledenmaatpoppen, jongens- en meisjespoppen, maar ook babypoppen die heerlijk warmpjes in een doek gewikkeld liggen.

Buitenspelen

Alles wordt steeds groener buiten en de zon gaat steeds meer schijnen. Nog even en dan wordt het echt warmer weer. Wat fijn als de kinderen dan weer lekker buiten kunnen spelen en  mee kunnen helpen in de tuin. Wij hebben verschillende soorten buitenspeelgoed en tuingereedschap. Een deel daarvan is ook hier te vinden.We hebben nu ook degelijk kindertuingereedschap van Van Dijk Toys.

Spelletjes

De spelletjes zijn weer aangevuld met nieuwe items in zowel de winkel als online.

Cadeau

Er zijn weer nieuwe zelfmaakpakketjes van Pippilotta binnen:

 

 

Bij een bestelling boven €70,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2021 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel