Gezond opgroeien in de digitale mediawereld / Klaus Scheler (red)

Artikel 10 van 61
€ 20,00 (inclusief btw)

Met een voorwoord van Michaela Glöckler.

Deze gids, geschreven door deskundigen, schetst de gevaren en risico's van de nieuwe media voor kinderen en tieners:

Aantasting van de hersenontwikkeling, communicatiestress, verslavingsrisico's, verlies van privacy, verlies van creativiteit, vermindering van sociale vaardigheden, gevaren van bepaalde websites voor jongeren, cyberpesten en sexting, gezondheidsschade door langdurige bestraling bij gebruik van het mobieltje.

Bovendien biedt deze gids beschermende adviezen en maatregelen, en mogelijkheden tot handelen, om risico's te vermijden of op een passende manier tegemoet te treden; en tevens juridische adviezen.

De gids maakt wegwijs vanuit een pedagogisch standpunt: een passend evenwicht tussen de behoeften van de kinderen, tieners en adolescenten, én de inperkingen die als voorzorgsmaatregelen voor het afwenden van gevaren noodzakelijk zijn.

'Ontwikkelingsneurologen en economen... zijn het erover eens dat juist in de door informatietechnologie beheerste wereld van morgen vooral eigenschappen als creativiteit, sociale vaardigheden en beweeglijk denken en handelen nodig zijn.' - dr. Michaela Glöckler in haar nawoord.

ISBN 9789492462510, paperback, 148 blz. Uitgeverij Pentagon 2020

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel