Ode aan de laatste vrouwenlijn / Anneke Wittermans

Artikel 2 van 7
€ 28,00

Ode aan de laatste van de vrouwenlijn, Erken je latente talenten - Anneke Wittermans breekt een lans voor laatste lijners.

In dit boek maakt auteur en dansdocent Anneke Wittermans de laatste dochters in de vrouwenlijn zichtbaar, onderscheidt de laatste in de vrouwenlijn, geeft hen een plaats, erkent hun latente talenten.

In 2020 schat het CBS dat 1 op de 5 vrouwen geen kind zal krijgen. Voor vrouwen die gestudeerd hebben is dat waarschijnlijk 1 op 4. Laatste dochter van de vrouwenlijn zal zelf haar oude dag voorziening moeten regelen als kinderen niet zijn gekomen. Anneke maakt al dansend taboes bespreekbaar o.a.: Moeder/dochter relatie als er geen kinderen komen. Deze positie is in de maatschappij onderbelicht, alle aandacht gaat naar moeders en gezinnen. Anneke wil een lans breken voor de laatste dochters van de vrouwenlijn, die ogenschijnlijk bescheiden en met onzichtbare beweegredenen een uniek leven creëren, iets wat hun moeder niet altijd heeft kunnen doen. Zij doet onderzoek naar de matrilineaire afstamming: wat weet iemand van de beweegredenen van haar moeder, oma en overgrootmoeder? Hadden zij een goed bestaan om kinderen te baren?

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel