Tussen Bethlehem en de Jordaan / Emil Bock

Artikel 25 van 84
€ 17,50 (inclusief btw)

Wat gebeurt er in het leven van Jezus van Nazareth tussen geboorte en doop in de
Jordaan? De evangeliën zijn uiterst zwijgzaam; apocriefen en bronnen die ver van het evangelie afstaan bieden een schat van overleveringen.
Emil Block gaat uit van de schaarse gegevens in de evangeliën en werkt, hiertoe geïnspireerd door Rudolf Steiner, tot in bijzonderheden de tegenstellingen uit, die te vinden zijn in de verhalen over de geboorte bij Mattheus en Lukas. Het in het evangelie zelf verborgen geheim van de twee kinderen van Jezus weet hij tot in details te belichten, alsook de verdere lotgevallen van de beide kinderen, van hun families en van de beide Maria’s. Op weg naar de doop in de Jordaan en in de ervaringen van Jezus met jodendom, heidendom en de Essenen verschijnt de band tussen Jezus en Johannes de Doper in een helder licht.
Dit al klassiek geworden, in 1939 verschenen werk is hiermede ook voor het Nederlandse publiek toegankelijk geworden. Het is een aanzet tot een moderne ‘evangeliënharmonie’, die de tegenstellingen en verschillen in de evangeliën niet elimineert maar hun juiste plaats geeft en verklaart. Dit gebeurt aan de hand van de evangelieteksten zelf en met behulp van een behoedzame waardering van apocriefe overleveringen. Auteur: Emil Bock, 189 pagina’s, prijs € 17,50

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel