100 lachspellen / P. Rooyackers, H. Traïda

Artikel 11 van 25
€ 14,50 (inclusief btw)

Samenvatting

Hilarische spelletjes en humoristische creatieve activiteiten voor kinderen van 4 tot 15 jaar
Kennismakingsspelen - humorspelen - geluidsgrappen - grappen met materiaal - overdrijvingen - over de top humor - tekstgrappen - logica en onlogica - muzikale lachspelen - humor in de film
Dit boek bevat fantasievolle dynamische oefeningen en activiteiten waarin humor centraal staat, bedoeld voor alle basisschooldocenten, docenten Nederlands en drama, en begeleiders in het jeugdwerk. Ze zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 15 jaar. Het belangrijkste doel van de spelletjes is kinderen te laten lachen en het creëren van een vrolijke sfeer in de groep. Daarbij kunnen de kinderen zich ontspannen en nieuwe energie opdoen. Deze spelletjes kunnen een wat gespannen sfeer in de groep direct verbeteren. Tevens bevat het boek praktische informatie en tips voor de spelleider bij het organiseren van de spelletjes in de klas.
Veel spelletjes zijn geïnspireerd door de grote komieken: Laurel en Hardy, Charlie Chaplin, Mr. Bean, Dorus, de Marx Brothers en Monty Python. Daarnaast zijn tekenfilms een belangrijke inspratiebron.
Er zijn muzikale lachspelen, zoals de ´lachsymfonie´, spelen waarbij rare geluiden gemaakt moeten worden, overdrijvingsspelen en spelen waarbij grime, kostuums en rekwisieten worden gebruikt.
Kinderen kunnen hun lol niet op wanneer ze opdrachten krijgen als: Pak met je linkerhand je neus vast; pak met je rechterhand je linkeroor vast; laat los en klap met de handen op de knieën. Ze mogen het lied ´Vader Jacob´ lachen in plaats van zingen en gaan een banaan interviewen.
Het boek is geïllustreerd met hilarische foto´s van Hakim Traïdia en Paul Rooyackers.
Paul Rooyackers is spelpedagoog met een langdurige ervaring in het onderwijs en jeugdwerk. Hij schreef talrijke boeken over dans, drama en taalexpressie.
Hakim Traïdia is bekend van Sesamstraat en van talloze optredens in binnen- en buitenland.

Inhoud

EAN 9789088400797

Bindwijze Paperback

Afmetingen 24,2 x 17,2 x 0,8 cm

Aantal pagina's 120 pagina's

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel