Kalokagathon / Karel Post-Uiterweer

Artikel 10 van 19
€ 39,90 (inclusief btw)

Wat hebben de Griekse goden ons te zeggen?

"Kalokagathon - een andere kijk op de klassieke cultuur van Hellas". 
De vrijages van Zeus die als witte stier prinses Europa ontvoert en de liefdesavonturen van de schone Aphrodite met oorlogsgod Ares worden met smaak verteld. De Griekse mythen zijn meer dan vermakelijke verhalen. Ook de tocht van de Argonauten naar Kolchis en de strijd om Troje gaan over de verborgen geschiedenis van Hellas en over de oorsprong van ons werelddeel.
Rituelen en een jaarkring vol religieuze feesten vierden het leven als dank aan de goden. Zij hadden de grieken dit prachtige landschap geschonken, hun energie was overal voelbaar.
De tempel van Apollo en Dionysos in Delphi was het centrum van hun wereld. De schone kunsten, de filosofie en de politiek waren verbonden met dit mysteriecentrum. Tyrannen, oligarchen en demokraten kwamen het orakel om raad vragen.
In Olympia stond het heiligdom van oppergod Zeus, gymnastiek en sport danken we aan hem.
De klassieke cultuur van Hellas streefde naar waarheid, schoonheid en goedheid. Opvoeding en onderwijs werden gedreven door het ideaal van de wijze, schone en goede mens.
Kalokagathon!
Karel Post Uiterweer biedt met zijn boek een andere kijk op de bronnen van de klassieke Griekse cultuur. De auteur is historicus, hij studeerde in Groningen, werkte als docent aan het Praedinius Gymnasium en de Vrije School; hij woont in Glimmen.

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel