Historische verhalen De oudheid / Marjolijn van de Gender

Artikel 16 van 17
€ 17,50 (inclusief btw)

De Oudheid is een periode die bekendstaat om haar befaamde filosofen, haar legendarische veldheren en machtige heersers. Historische figuren zoals Aristoteles, Hannibal en Nero hebben de Oudheid een gezicht gegeven en hun daden spreken tot op de dag van vandaag tot de verbeelding.

In deze bundel zijn we niet alleen getuige van Romeinse staatsgrepen, Griekse veldslagen, Perzische samenzweringen en Babylonische belegeringen, maar ook van het dagelijkse leven van de gewone burger. Zo bouwt een Romeinse bakker een nieuw bestaan op in Londen, komt een olijfboer uit Souk-el-Khemis in opstand en vieren de inwoners van Athene een week lang feest ter ere van de godin Demeter.

Na afloop van ieder verhaal geeft de betreffende auteur toelichting op de historische context, de geraadpleegde bronnen en de balans tussen feit en fictie. Hierdoor worden de verhalen niet alleen ingebed in de geschiedenis, maar het laat ook zien hoe de auteurs erin geslaagd zijn om historische feiten om te vormen tot levendige, spannende en kleurrijke verhalen.

Lees hier het interview met de auteurs op Bol.com.


Recensies:

"De drie auteurs hebben stuk voor stuk juweeltjes achtergelaten in deze bundel." *****
- Mieke Schepens (Recensent)


"Ik houd eigenlijk niet zo van korte verhalen, maar na het lezen van deze bundel ben ik om!"
- Monique Eskens (Boekhandelaar bij De Drvkkery)


"Een bijzondere bundel: historisch verantwoorde fictie. De eerste marathonloper, de brand in de bibliotheek van Alexandrië, de opstand van de Bataven, en nog veel meer: met literaire middelen worden ze tot leven gewekt in een historische context gezet."
- Historisch Nieuwsblad


"Na dit tweede boek is het me wel duidelijk geworden dat dergelijke originele initiatieven een nieuwe niche aanboren in de huidige boekenmarkt. Dit verdient een applaus!" ***
- Guy Doms (Recensent)


"Voor lezers die niet alleen in het verhaal, maar ook in de geschiedenis zelf zijn geïnteresseerd, zijn de historische achtergronden absoluut een verrijking." ****
- Hay van den Munckhof (Schrijver)


"Onbevangen experimenteren de auteurs geregeld door de verhalen in verschillende vormen en stijlen te schrijven." ****
- Jan Koster (Recensent)

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel