De etherwereld en haar krachten / Rob Gruben

Artikel 117 van 127
€ 18,00 (inclusief btw)

De etherwereld is middelaar tussen stof en geest. Daarmee draagt zij de mogelijkheid in zich bruggen te slaan tussen deze beide werelden. De krachten die in haar besloten liggen kunnen dan ook op vele manieren tot uiting komen. Zo kunnen ziekteverschijnselen beter worden begrepen en kunnen machines worden vervaardigd die de aarde en haar omgeving niet vervuilen.

Via de etherwereld kunnen ook magische rituelen worden opgewekt. Mede daardoor willen ahrimanische machten er hun werkzaamheid in ontplooien. Vaak worden daarbij elementaren of natuurwezens betrokken, bijvoorbeeld via de krachten van eros. Op deze wijze trachten de tegenmachten de mens af te snijden van de zuiver geestelijke wereld. Van groot belang is het daarom dat sinds de Hemelvaart het Christuswezen verbonden is met de etherwereld. In dit boek toont Rob Gruben onder meer aan dat de mens zelfstandig in staat is het contact met de etherische Christus tot stand te brengen en daardoor een tegenwicht te bieden tegen de weliswaar noodzakelijke, maar tevens destructieve krachten van de Lucifer en Ahriman.

”Door zuivere spirituele overwegingen groeit de waarheid en draagt de mens niet enkel bij aan zijn eigen ontwikkeling, maar ook aan die van de geestelijke wereld. Zou de waarheid statisch zijn, dan verwordt zij op den duur tot een star dogma. […] De waarheid is levend en daarmee onderhevig aan groei of verval. De nieuwe zaken die in dit boek vanuit een geesteswetenschappelijk standpunt worden beschreven, moeten worden gezien in het licht van de zich ontwikkelende waarheid. En die waarheid zal nooit tegenstrijdig zijn met een vroegere waarheid, omdat zij daar namelijk organisch uit voortkomt.”

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel