Uitweg uit de chaos / Rudolf Steiner

Vorige Artikel 76 van 83 Volgende
€ 13,50 (inclusief btw)

Chaotische maatschappelijke toestanden overal. Is er een geneesmiddel tegen de chaotische toestanden in de recente ontwikkelingen? – Steiner schetst de afbrekende en opbouwende krachten, in élk organisme. Wat kunnen wij doen? Inzicht en actieve inzet zijn hier nodig. En … gezond verstand. [Verwacht 29 april '21]

€ 12.50

Chaotische maatschappelijke toestanden, iedereen kent ze: ellende en armoede, sociale ongelijkheid, discriminatie, derde wereldlanden enzovoort.

Het zou de taak van de academische wetenschappen zijn om oplossingen te bieden om die chaos en ellende te boven te komen. Maar dat kan die wetenschap niet; ze is immers niet met het leven verbonden.

De geesteswetenschap of antroposofie is verbonden met leven én met de geest van de kosmos. Vanzelfsprekend is ze geen wondermiddel waardoor de problemen meteen zijn opgelost. Maar de handvatten die ze biedt zijn uitermate praktisch en bruikbaar om ermee aan de slag te gaan: waarachtig inzicht en daadkrachtige mensen, dat heeft de wereld nodig.

‘… alles wat wij in het sociale leven aan impulsen geven, draagt tegelijkertijd vernietigingskrachten in zich. Een voortdurend genezen is noodzakelijk in het sociale organisme’ – aldus Rudolf Steiner.

ISBN 9789492462688

Hoofdtitel Uitweg uit de chaos

Auteur Steiner, Rudolf

Verschijningsvorm Paperback / softback

Verschijningsdatum 12-05-2021

Uitgever Pentagon, Uitgeverij

Aantal pagina's 64

Gewicht 100 gram

Formaat 203 x 140 x 9

Bij een bestelling boven €70,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2023 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel