Het complete biodynamisch tuinieren / M. Waldin

Artikel 28 van 40
€ 25,00 (inclusief btw)

Het complete biodynamisch tuinieren

Teel en oogst in harmonie met de natuur en de kosmos

Monty Waldin

Iedere moestuinier weet dat samenwerken met de natuur een betere oogst en smakelijker groenten oplevert. Door je daarbij bewust te verbinden met de ritmes van de seizoenen en de kosmos ontwikkel je tuin tot een dynamisch, biodivers en bovenal veerkrachtig systeem, en vooral ook tot een feest voor de zintuigen.

Je krijgt toegankelijke uitleg over de biodynamische methode, hoe de invloed van maan en planeten zich vertaalt naar wortel-, blad-, bloem- en fruitdagen en hoe je die kennis het beste toepast voor een overvloedige en gezonde oogst. Volgens duidelijke aanwijzingen en recepten maak je zelf negen verschillende bd-preparaten; extracten en theeën van bloemen, kruiden, mineralen of mest. Ook leer je ze op de juiste manier en op het juiste moment toe te passen, gebruikmakend van hun specifieke eigenschappen die de bodem herstellen en voeden en de natuurlijke weerbaarheid van planten tegen belagers versterken.

Met een jaarkalender, informatie over wissel- en combinatieteelt met metgezelplanten en met teelinstructies voor maar liefst 75 verschillende groenten en fruitsoorten is dit een geweldig naslagwerk én werkboek voor ervaren (bd en ecologisch) tuiniers en voor iedereen die zelf graag aan de slag wil gaan met natuurlijk moestuinieren met behulp van de kracht van de kosmos.

Monty Waldin, bekend auteur over biodynamische wijnbouw en wijn, schreef dit praktische en aanstekelijke boek vol prachtige kleurenfoto’s. De vertaling werd verzorgd door Alma Huisken, zelf ervaren bd-tuinier, die velen inspireerde met haar boeken over ecologische moestuin De Groene Luwte.

ISBN 9789062240357

Hoofdtitel Het complete biodynamisch tuinieren

Ondertitel Teel en oogst in harmonie met de natuur en de kosmos

Auteur Waldin, Monty

Verschijningsvorm Hardback

Verschijningsdatum 30-03-2018

Uitgever Samenwerkende Uitgevers VOF

Aantal pagina's 254

Gewicht 876 gram

Formaat 243 x 202 x 27

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel