Elementenwezens. Beeld en werkelijkheid / Ursula Burkhard

Vorige Artikel 46 van 94 Volgende
€ 13,90 (inclusief 9% btw)

 

Komen kabouters alleen in sprookjes voor of bestaan zij echt en kunnen zij de mens wellicht zelfs helpen? En hoe kan de mens ook iets voor hen terugdoen? Uit eigen er­varing vertelt Ursula Burk­hard, blindgeboren en daar­door ontvanke­lijker voor de onzicht­bare wereld, over haar ont­moetin­gen met elementen­wezens. Zo is een boek ont­staan vol to­ver­ach­tige gedichten en sprookjes, aange­vuld met zeer geestrijke maar tegelijkertijd nuch­tere be­schou­win­gen, die deels op de antro­po­sofie zijn ge­ba­seerd. Een rijk en ont­roerend boek vol levenswijsheid, dat in het le­ven van alle­dag een be­langrijke wegwijzer kan zijn.

Van de schrijfster van Karlik. Ontmoetingen met een natuurwezen

Ursula Burkhard opent onze ogen en onze ziel voor de vluchtige verschijningen van elementenwezens. Zij verjaagt hen niet door theoretische verklaringen, maar schetst hun wereld voor ons in kunstzinnige, van leven doortrokken teksten.
Deze toverachtige sprookjes en gedichten raken ons diep, omdat zij niet bedacht zijn, maar werkelijk ervaren en innerlijk beleefd. Een reeks verdiepende beschouwingen, die ontstaan zijn uit eigen waarnemingen en uit Rudolf Steiners aanwijzingen, openen voor ons op hun manier een weg, waarop wij al oefenend tot de elementenrijken kunnen doordringen.

Recensie(s)

Als kind nam de blindgeboren auteur reeds elementenwezens waar. Deze geestelijke wezens ziet zij met haar innerlijk oog, hun functie op aarde heeft zij in de loop van haar leven steeds beter leren begrijpen, zowel door eigen waarnemingen als door de werken van de antroposoof Rudolf Steiner. Naast haar werk als lerares met zowel ziende als blinde kinderen en haar functie bij Radio Bazel, gaf zij sprookjescursussen en begon zij haar ervaringen en inzichten te publiceren o.a. in haar boek 'Karlik, ontmoetingen met een natuurwezen'*. De in dit boek verzamelde teksten zijn voor een groot deel eerder gepubliceerd in het tijdschrift 'Neues Denken', nieuw zijn de gedichten, het sprookje van de zeven mannetjes en de uitleg van het verhaal van IJzeren Hans. Desondanks lopen de verhalen en gedichten vloeiend in elkaar over. Haar sprookjes, waarbij zij de geestelijke beeldspraak ontrafelt, bieden de lezer die zich werkelijk verdiept in de materie, het pad van inzicht, begrip in de samenhang van de zichtbare en de onzichtbare wereld. Een goed verzorgd geheel, met overzicht van de geraadpleegde werken van Steiner, een korte literatuurlijst en een scala aan Noten, waarbij de vertaler met zijn eigen fikse toevoeging van eindnoten nog wat steviger de punten op de i heeft gezet. Mooi omslag.

M. Kraaij-van Weeren

 

Bij een bestelling boven €60,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2021 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel