21 verzuchtingen over het ouder worden / Alfons Nederkorn

Artikel 38 van 40
€ 16,99 (inclusief btw)

Voor de samenstellers van deze bundel was de ‘derde levensfase’ een belangrijke inspiratiebron. Het ouder worden leidt tot vruchtbare scheppingen als oogst van wat een levenlang is verzameld en gedacht. De bundel laat een boeiende mengeling zien van melancholie en verwondering.  Ouder worden is rust vinden met een open beschouwen dat past bij een hedendaags verlangen naar onthaasten en stilte.

Beeldend kunstenaar Mariëls Verpaalen (1947) woont en werkt sinds 2008 in Zutphen.Haar schilderijen worden gekenmerkt door een permanente zoektocht naar het onzegbare: een poging de betekenisvolle lagen onder het oppervlakkig waarneembare te betrappen en vast te leggen. Mens en natuur worden tot hun essentie teruggebracht en de kijker wordt uitgedaagd tot een persoonlijke ontdekking of herkenning.

De poëzie van Alfons Nederkoorn, waarmee ze zich zeer verwant voelt, stimuleert haar in dit precaire proces. Alfons Nederkoorn (1949) is woonachtig in Zutphen. Verwondering, taal en verbeelding vormen een leidraad in zijn leven. Hij is afgestudeerd als wijsgerig socioloog en op latere leeftijd gepromoveerd op het humanistisch denken in Nederland.

Taal of het uiting geven aan  onderliggende gronden of waarden is iets wat hem fascineert. Deze gedichten zijn een persoonlijke zoektocht die in de samenwerking met de beeldend kunstenaar Mariëls Verpaalen een schilderachtig spel van beeld en woord oplevert.

21 Verzuchtingen Mariëls Verpaalen, Alfons Nederkoorn
21 X 21 cm, soft cover met flappen, 48 pagina’s, full color,

Bij een bestelling boven €90,- binnen Nederland geen verzendkosten!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 De Boekerij Zutphen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel